Livsviktigt besök

Hej Fredag!
Idag ska jag till min gynekolog och göra full besiktning.
Testa för livmodershalscancer och klämma efter knölar i brösten och allt sånt.
GÖR DET NI MED, OK!???

Tycker även ni ska kika in hos Hejhej-vardag som har en utmärkt snippa-vecka på bloggen.hejhejvardag snippsnack jennybenny

Advertisements

0 thoughts on “Livsviktigt besök

 1. Nja, i sverige går det inte riktigt tilk på samma sätt. Cellprov tas var tredje år o gyn går man bara till om man har besvär. Allmänna hälsokontroller betalar inte landstinget utan det får man betala själv i så fall.

 2. Jag är barnmorska och jobbar på gynmottagning så jag vet vad jag pratar om 😉 man BEHÖVER inte ta cellprov oftare, cellförändringar får man av hpv-virus.
  Den gynekolog som påstår att du behöver göra regelbundna check-ups lurar dig på pengar. Du går väl inte o kollar ditt hjärta eller lungor eller liknande oftare “bara för att”? Det är en gammal myt om att man måste gå på gynkontroll när man inte har besvär. Gå på mammografi efter 40 år, cellprov när du blir kallad så är du trygg. Undantag finns givetvis men väldigt ovanligt. Det finns liksom inte belägg för det.

  • Här kollar vi hjärta, lungor och.. ALLT – varje år! 🙂 så tryggt och täckt av vår försäkring till 100%. Känns superhärligt! Jag struntar nog i hur liten risken är och tar tacksamt emot en gratis hel-koll varje år 🙂

 3. Allmänt
  Livmoderhalsen är den nedre delen av livmodern. Den allra nedersta delen kallas livmodertappen, och där kan det uppstå cellförändringar. Det betyder oftast inte att man är sjuk, men sällsynta gånger kan cellförändringarna utvecklas till cancer, något som oftast tar flera år. Om man går på regelbundna cellprovskontroller kan sådana förändringar upptäckas och man kan få behandling i god tid.

  Från 1177 vårdguiden

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s