Coca-Cola och Simma-Sverige – Ett Fint Samarbete

Jag minns som barn, då mina föräldrar åkte med alla 4 (!!) barn till badhuset tidigt om söndagsmorgnarna för att vi skulle lära oss simma. Innan bus och lek skulle vi antingen simma en viss sträcka, eller försöka oss på ett nytt simmärke.
Jag är dom idag evigt tacksam för detta.
Att kunna simma är en fantastisk kunskap som kan rädda liv.

När jag och Andrew fick reda på att vi var gravida och diskuterade saker som var viktiga, var vi båda överens om att saker som att cykla och simma, skulle vi lägga mer tid på.
Vi har bestämt att kämpa på med våra barn och det är ett privilegie att ha en pool intill huset dit vi kan gå 4 månader om året, för att öva och busa. Jag har gått simklasser med små barn då jag var nanny och kommer ihåg övningar som vi alltid pysslar med.
August har redan gjort stora framsteg och vi är oerhört stolta!

Därför tycker jag att Coca-Colas senaste initiativ är så himla fint.
De har nu bestämt att använda sitt extremt starka varumärke för att uppmuntra ett hälsosammare liv. Att uppmuntra en naturligt aktiv livsstil för att må bra i kroppen.
Deras största satsning kommer läggas på ett fantastiskt projekt!
Här ska ni får höra-

I Sverige finns det många många barn och ungdomar som aldrig lär sig simma – men nu kommer de få en chans!
Genom Simma Sverige har dom som mål att år 2020, ska 120.000 svenskar ha lärt sig simma och ha fått en mer aktiv livsstil.

Taget från Coca-Cola och Simma Sveriges Facebook-sida-

“Simma Sverige är ett initiativ startat av Coca-Cola i Sverige och Svenska Simförbundet. Syftet med Simma Sverige är att få fler att upptäcka simning som motionsform, öka den livslånga simkunnigheten samt att höja intresset för öppet vattentävlingar.

Det övergripande målet med initiativet är att fler ska upptäcka simning som motionsform och att simkunnigheten ska öka. Det mer specifika målet för 2015 är att 25 000 personer ska komma i rörelse tack vare initiativet. Simma Sverige är ett stort och långsiktigt program. År 2020 är målet att vi i Sverige ska ha engagerat och inspirerat över 120 000 svenskar till en aktivare livsstil.

Utmaningen och temat för 2015 är ”Simma Sveriges Kustlinje”. En utmaning där vi hoppas och vill att folk tillsammans kommer att bidra till att simma hela längden av Sveriges kust. Läs mer om projektet och vad vi mer gör kring hälsa på Simmasverige.se.”

Hur fint är inte detta?

Att kunna simma är en livsviktig kunskap och har man gång fått chansen att lära sig, sitter det i för resten av livet – precis som att cykla!
Dessutom är simning en väldigt skonsam och rolig träning som man kan pyssla med livet ut!

Jag ger många tummar upp till Coca-Cola och ni kan läsa mer här på Simma Sverige.

 

Advertisements

0 thoughts on “Coca-Cola och Simma-Sverige – Ett Fint Samarbete

 1. Ingen kritik just bara till dig Jenny nu men jag tycker verkligen sponsrade inlägg suger. Känns liksom som fejk när man läser om du förstår. Jag antar att du måste ha sponsrade inlägg??

  • Det är helt okej att du tycker dom suger. Jag säljer in annonser ibland för jag tycker somliga samarbeten är fina och jag står för deras projekt etc. Skriver aldrig om något som jag inte vill. Det är så vi tjänar pengar som bloggare och efter att ha bloggat i väldigt många år utan nästan någon reklam alls, har jag bestämt mig för att jag vill ha fler samarbeten. Ni får scrolla vidare om det inte är kul att läsa!

 2. Du har varit hemma i flera ar som obetald mammaledig. Tank vad harligt att det finns stora foretag som vill marknadsfora pa din blogg! Tycker du ska ignorera alla kommentarer och vara megastolt!! Go you!

 3. Men just coca cola är väl ett företag som är väldigt oetiskt? Har för mig att deras produktion i indien använder upp dricksvatten, så att den lokala befolkningen står utan rent vatten. Känns som att du jenny är så medmänsklig o eko o äter lever på ett sätt som är väldigt motsatt till coca cola? You go med sammarbeten o reklam, det förstår jag o stöttar. Men coca cola? Förklara gärna om du orkar, förstår inte riktigt…egengjort tvättmedel o coca cola?

  Mvh Lisa

 4. Förstår såklart att du måste samarbeta och få in pengar på bloggen, vi läser ju ändå helt gratis! Så fortsätt med det!
  Och så till något helt annat, vet inte om du fått svar på din fråga i senaste podden redan, men sommarlovsmorgon-programmet hette Vintergatan /tillbaka till vintergatan beroende på året du såg 🙂 Älskade det programmet!

 5. Ähe reklam finns det ju överallt, vad gör det med lite till? 😉 särskilt ok är det ju när vanliga dödliga åtminstone kan tjäna lite pengar på det 😉 dessutom är det ju tydligt att det är reklam och det anser iaf jag är huvudsaken! Fortsätt ta in reklam så att du får in pengar till bloggen. Ingen annan gillar väl för bövelen att arbeta gratis heller?!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s