Lite kris & panik

Vi har hamnat i nytt trubbel ang. skola till August.
Vi hade bestämt oss och betalat en saftig summa för att ansöka och hålla en plats, men nu får vi tydligen inte reda på om vi får en plats förrän i Februari när vi kommer hem från Sverige.
Och det funkar inte för oss.
Vi måste veta NU!

Såååååååå nu är vi tillbaka och söker runt. Googlar, frågar vänner, letar, undersöker..
Helvete vad surt detta är alltså.
Tar så fruktansvärt mycket tid och energi som både jag och Andrew behöver till annat.
Suck suck suck.

Flyttar snart till Sverige.
Mvh, Surpuppa
jennybenny Älskade korven min ❤

Advertisements

0 thoughts on “Lite kris & panik

 1. Det är visserligen bra mycket billigare med förskola här i Sverige (får jag anta, har aldrig bott någon annanstans hehe) men jäklar vilken brist det är på förskoleplatser alltså! Här är det fullt i min kommun och alla angränsande kommuner. Så just nu går mina barn i en provisorisk utbyggnad (helt ärligt, det är två baracker), med halvfabrikat till mat och ca NOLL utevistelse. Not impressed.. Vi är i den situationen att vi skulle kunna betala för privat förskola bara det att det inte finns.

  Det är så JOBBIGT att inte känna att man hittar något som passar föräldrarnas krav och barnens behov. Har ni stort utbud av skolor i närheten av er? Hur funkar det? Är det som man ser ibland på tv att det är “intagningsprov” redan när de är små, och att de ställs i kö typ när de föds? Haha. Nyfiken på hur det funkar! Här är det ju liksom en kö till alla förskolor, iallafall i min kommun.. 🙂 Lycka till med letandet, det är ta mig tusan inte lätt! (förövrigt sur och irriterad på alla som ba “men ååh alla andra barn har ju klarat av att gå där så dåligt kan det inte vara” och man vill typ peta dom i ögat o säga att “jaa men va trevligt att du vet vad mina barn mår bra av men jag vill inte att de ska äta kuslig mat och margarin varje dag”. Haha. dagens suraste kommentar! :p sorry! KRAM

  • Åh stackare som känner så om förskolan..måste ju vara hemskt jobbigt! :/ Ja här finns intagningspron och intervjuer! Och SAFTIGA SUMMOR!!

 2. Åh så frustrerande! På mina barns förskola så har de väldigt begränsat intag av nya elever såvida det inte är någon som redan har barn på förskolan som rekommenderat familjen till ägaren. Vi hade ren tur för när vi flyttade hit för två år sen bara ringde vi och fick komma på intervju nästan omedelbart och fick redan då svar att dottern kunde börja tre månader senare. Så här i efterhand har jag fått höra av andra att det typ är jätteovanligt så vi hade nog ren flyt. Knäppt ändå att det är så redan för förskolor, att kontakter ska betyda så mycket. Som svensk vänjer jag mig aldrig riktigt vid det, även om jag knappt bott i Sverige alls de senaste 10 åren. Men sen har vi varit supernöjda så jag ska inte klaga.

  Hoppas att allt löser sig för er och att ni har tur och får svar på en gång!!!

 3. Alltså helt ärligt så är det nog en mardröm i Sverige med att kunna hitta en förskola som man vill skicka sina barn till. Har hört många skräckhistorier från mina kompisar där hemma.

  Det ordnar sig ska du se!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s