Alla kan göra något ♡

I morse sa August – “Mom! Can we buy a house and shoes to the people who need money?”
Jag försökte svälja gråten för att komma med ett vettigt svar men det gick inte.
Jag bara grät.
Älskade underbara unge med ett så stort hjärta.

Efter jag hade lyckats sluta gråta, bestämde vi oss för att åka till en affär för att köpa hygienartiklar, varma strumpor, vantar, mössor, energy bars och annat – för att sedan packa ner i presentpåsar till hemlösa.

Vi kör förbi samma personer dag ut och dag in. I 40 grader stekande sol och när det är minusgrader. Året om sitter dom med sina skyltar och ber om en bit mat eller en peng. Vi stannar så ofta vi kan för att hjälpa till lite, men nu bestämde vi oss för att dom ska få en julklapp istället för en peng.

När vi packade ihop påsarna så sa August – “But mom! Maybe we can buy some bricks and build them a house?”
Och så började jag gråta igen..
Lilla människan med stora funderingar. Så upprörd att det finns de som inte har tak över huvudet..
Jag önskar vi kunde göra så mycket mer, men hoppas detta kommer värma.

Nu uppmuntrar vi alla som läser att svänga ihop små presentpåsar till de som behöver och ge bort.
Det behöver inte vara mycket eller något fancy!

Här är vad vi har i våra –
Tandborste & tandkräm
Näsdukar
Hudkräm
Deodorant
Huvudvärkstabletter
Våtservetter
Plåster
Tjocka strumpor
Mössa
Vantar
4 olika energy bars/frukost bars.
1 påse fruktgummisar
Ett par juicepaket

Vi köpte även barnvantar och mössor som vi lägger bredvid och lämnar över om någon har barn.

Vi skrev även en liten hälsning på ett julkort, för vem blir inte glad över en julhälsing?

Hakar ni på detta vänner?
Nu sprider vi värme och kärlek tillsammans tycker jag!jennybenny

jennybenny

jennybenny

DSC_1640

Advertisements

23 thoughts on “Alla kan göra något ♡

 1. Fint initiativ och sakert ett kul och larorikt projekt for barnen. Vi har samlat mycket mat nu info thanksgiving via jobbet. Vanligtvis koper jag massor av (billig) burkmat men iar har jag kopt saker som jag faktiskt skulle ata sjalv, san mat jag tror blir uppskattad. Sen blir det nagra omgangar julklappar till barn, bade via jobbet och det omrade vi bor i. Ska komma pa nagot “mer” vi kan gora i ar!

 2. ❤️ Du inspirerar mig till att göra ngt liknade i min lilla stad! Vi har flera tiggare här nu, jag ger ofta en slant men ska banne mig plocka ihop påsar m lite olika saker ist nu när det dessutom börjar bli riktgt kallt ute….❤️

 3. Så underbart fint gjort. Vilket stort hjärta han har, och du också ❤️. På mitt jobb har vi varit med i Auktion julklappen där både elever och personal samlar paket som skickas till olika behövande länder.

 4. Vilken fin son ni har, vilket stort hjärta, som sin mamma . Fantastiskt initiativ!! Jag blir alldeles varm i hjärtat! Igår läste jag på lite om att vara volontär över jul, hjälpa till i kyrkan och dela ut mat och julklappar till hemlösa. Jag känner att några timmar över jul kan iaf jag avvara till de som inte har så mycket.

  Önskar er en underbar jul när den kommer!

  // Sarah

 5. Åh Jenny! August är en sån underbar, fin och klok liten människa. Tänk om alla hade lite August i sig, då skulle världen vara så mycket bättre. ❤

 6. Det ar ju saklart bra att vara generos pa de flesta satt. Men man kan ju ocksa rosta socialdemokratiskt 😉 Sa behover ingen sitta pa gatan in the first place (jo, jag vet att det finns hemlosa i Sverige ocksa, men jamforelsevis, i princip alltsa). Jag menar INTE att det ar nagot fel pa att ge, men kanner att det ar lite tramsigt med medelklass manniskor som blir exalterade over att mata hemlosa i juletider. Om man kanner att det lika garna kunde vara en sjalv dar pa gatan om man hade tillrackligt med otur, sa blir det mindre av en vi och dom (stackars hemlosa) situation. Men, men det ar ju som bekant roligare att ge (nar man sjalv kanner for det) an att fa. Hehe.

  Usch, vilken sur-tants kommentar. Forlat! Please read tongue-in-cheek.

  • Men det är ju inte fel att hjälpa dom som behöver? Så får man ju aldrig tänka. Även om jag skulle rösta socialdemokratiskt så gör ju inte det SÅ MYCKET att det väger upp ALLAS hjälpförsök till att bidra med mat och vad det nu är kan vara. ALLA som är hemlösa får ju inte ett hus, mat och kläder för det. Jag förstår på ett vis hur du menar, men världen är för stor och det finns för många som lider att det inte finns en fantastisk enkel lösning där vi medmänniskor som har det bättre ställt inte behöver göra ett dugg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s