Frågestund!

Hörrni!
Har ni missat att vi ska ha frågestund i poddiz nästa avsnitt?
Har ni frågor?
Ställ dom här i kommentarerna, ok?
Ni har till på Lördag kväll på er att skriva ner och fråga exakt vad ni vill!
benny betty frågepodd jennybenny
Ni kan även fråga oss på Facebook (Benny och Bettyd Podcast), på instagram (jennybenny.se, elisabethlindroth) och via mail (bennyochbetty@gmail.com)

PUSS PUSS PUSS PUSS
FRÅGA FRÅGA FRÅGA PÅÅÅÅ!

Advertisements

27 thoughts on “Frågestund!

  • Tänkte precis fråga samma men då frågar jag: Hur tänker ni kring att exponera er själva och era barn på nätet? Tänker ni annorlunda (tror ni) när de blir äldre? Är ni aldrig rädda för crazy people? Obs, ingen värdering i vad som är rätt eller fel, alla föräldrar gör det som känns rätt utan bara intressant att höra hur ni tänker!

   Ps. Idag slog jag på er podd när jag skulle skriva C-uppsats (tänkte ha er som “sällskap”….fick exakt noll rader skrivna! Haha!

   • Hurra för bra frågor! Och jag hoppas inte vi “förstörde” plugget för mycket ;D

 1. När kännerni er som dåliga föräldrar? Jag är sjuk idag och ensam med en våghalsig ettåring. Har låtit honom titta på Teletubbies i typ en timme under dagen. Känner mig som en dålig mamma just nu!

 2. Först och främst, fantastiska bloggar och underbar podd.
  Sen jag fick barn har jag blivit så otroligt rädd för allt. Jag tänker katastrofer och typ cancer om det mesta. Främst när det gäller mina barn. Har ni sånna tankar? Hur hanterar ni det? Börjar inse att det nog kommer vara så här i livet som mamma… Jag vill verkligen inte föra över det här på mina barn , och jag vill heller inte att det ska ta över för mycket i livet.

  Kram

 3. Ni verkar hittat varandra som vanner, men vad haller ni inte med om? Jenny, som utlandssvensk maste det finnas en del knappa grejer som svenskar (inkl E) gor och Elisabeth, vad tycker du ar knappt med amerikanerna (inkl J)?

 4. Hej! Älskarälskarälskar er podd. Den är så fin och mysig att lyssna på, på väg till/från jobbet i mörkret. Tycker ni verkar vara så vettiga och härliga människor 🙂

  Tänkte passa på att fråga lite till frågepodden. Kan ni inte säga typ tre saker som ni tycker om väldigt mycket med er själva och om den andra personen (lite fin pepp bara ju, plus kul att höra)?

  Har ni några kul/knäppa/konstiga ovanor?

  Har ni varit i någon fas där ni bara inte riktigt visste vad ni ville vad gäller det mesta (typ jobb, plugg, kärlek, livet helt enkelt) och vad gjorde ni då? Känner lite sådär just nu. Är 20 år, vet inte vad jag vill med mitt liv, gjorde slut med pojkvän för ett halvår sen och är lite osäker på om jag vill ge mig in i något nytt eller bara försöka njuta av singelperioden. Plus allt jobbigt i världen som händer hela tiden som gör mig deppig och undrar var världen är på väg. Har ni något bra tips för sådan sinnesstämning eller egna erfarenheter?

  Massa kramar och kärlek till båda ❤

  • HEJ och Tack för fina fina frågor! ❤

   Och du! Allt kommer ordna sig, jag LOVAR! Okej? TRO MIG!! ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ Heja heja jag satt i exakt samma båt som du!

 5. Vilka är era favoriträtter?
  Vilken är den värsta maträtten?
  Hur firar ni julafton/juldagen? Vilka traditioner har USA respektive Sverige som verkligen skiljer sig åt?
  Vilka/vem var era idoler ( inom musiken) i tonåren?
  Vem är era förebilder/ idoler idag?
  Vad hade ni för drömmar när ni var barn/tonåringar? Har något av de ni drömde blivit verklighet?
  Om ni fick förändra en sak i världen, vad skulle de va?
  Drömresemål?
  Drömyrke?
  🙂

 6. Tack för fin podd! Här kommer några frågor!
  Hur tänker du med tvåspråkighet och barnen? Jag bor i Danmark och ska få barn när som helst, och vill ju jättegärna att hon ska bli flytande på både svenska och danska! Pratar du svenska ned barnen? Förstår de och vilket språk svarar de på? Några tips för att få minoritetsspråket in i vardagen? 🙂

  Vilka tre vardagsrätter är era favoriter? Det blir ju lätt att man lagar samma varje vecka, så skulle gärna vilja veta era topp tre snabba goda middagar!

  Elisabeth : hur har din superfina jobbsökningsbild blivit mottagen hittills? Hoppas på napp för dig snart! ♡

  Jenny: vad är det bästa /värsta med att bo i ett annat land? Pratar du och A om att flytta till Sverige någon gång? Jag och min fru planerar att flytta till Sverige om några år, mest för att jag inte vill behöva tänka att jag aldrig kommer bo i Sverige mera, den tanken får jag ångest över… vill bo nära min familj och att barnen ska få växa upp i sverige med fin natur och svenska värderingar!

 7. Hej!

  Tack för grymma poddavsnitt med mkt bra ljud å längd!

  Hur tänker ni med jobbsituation/ekonomi och skaffa barn? Hur har ni tänkt, och vad tycker ni i allmänhet?
  För lite bakgrundsinformation så är jag och min man sugna på barn, kanske obvious, men för att göra en lång historia kort så har jag precis sagt upp mig från ett jobb då jag höll på å gå in i väggen pga 150% arbetsbörda. Så jag ska ev starta eget som konsult, men då blir ju hela vår ekonomi osäker… Och då blir jag osäker på om vi vågar skaffa barn alls nu, men vill samtidigt inte vänta flera år (kanske tar flera år innan vi lyckas!?) bara för att vi haft det osäkert på jobbfronten…

  Är det något ni önskade att ni skulle fått ordning på eller tänkt igenom innan ni skaffade barn? Eller tycker ni möjligheterna är desamma innan och efter ni skaffade familj?

  Tack igen! Xoxo

 8. Åh jag vill haka på alla Ylvas frågor, de var så bra!
  Jag undrar också hur det gick för August med huvudvärken som han hade för en tid sedan? Ni var jätteoroliga och var till läkare 😦 har han varit ok sedan dess och blev det någon uppföljning som du nämnde? Sedan undrar jag “hur” du tog beslutet att flytta/eller snarare stanna kvar i USA? Jag minns något om att ditt visum var slut (?) och att ni gifte er relativt tidigt men hur tänkte du liksom runt omkring valet att flytta osv? Funderade du mycket/länge på det?

  Elisabeth (bra namn! Min dotter heter det ;)), vad är det för typ av arbeten du söker nu? Vad vill du “bli”? Lycka till med jobbsökandet också!! Det är verkligen skiiitjobbigt när det går trögt men plötsligt släpper det 🙂

 9. Är du helt bekväm och säker i ert val av att bo i USA nu och i framtiden? Och den ännu mer intressanta i frågan är HUR vet du att du är bekväm och säker, om du nu är det (vilket jag fått intrycket av)? Jag har själv en utländsk partner och känner mig väldigt kluven. Jag har liksom hjärtat i båda länder och varje land har såklart för- och nackdelar. Önskar jag bara kunde VETA vart jag vill att vi ska bo och vara SÄKER på det men det känns typ omöjligt, haha. Vore så skönt att höra hur du tänker! Hur blir man säker??

  Hur handskas du med att ha familjen så långt borta? Jag älskar visserligen mina vänner också men jag känner att man kan alltid få fler och nya vänner. Familjen går ju däremot aldrig att ersätta eller utöka – jag har bara mina föräldrar och syskon! Därför känns det jobbigt för mig att överväga att bo i ett annat land än dem. Hur känner du kring det här med familjen och avståndet?

  Berätta gärna om hur du ser på barnens tvåspråkighet såväl som språket i din och A’s relation? Vilket/vilka språk använder ni? Vilket/vilka språk VILL du använda?

  Om du inte kunde känna rädsla, vad skulle du då göra?

  Vilka fördomar stöter du på av andra människor?

  Vart gör du dina fotoböcker till barnen och vilket upplägg har du? Mycket text? Bara bilder?

  Vad tror du andra kan störa sig på mest hos dig? Vad tror du andra gillar bäst med dig?

  Har du lätt för att lita på folk?

  Vad för dig att vilja gömma dig bakom skäms-kudden? Haha.

  Vem hoppas du INTE lyssnar på den här podden/läser din blogg?

  Om du aldrig träffat Andrew och åkt tillbaka till Sverige efter din au pair-tid, vad föreställer du dig hade hänt efter du kom tillbaka till Sverige? Vad hade du gjort?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s