Morgonbråk

HEJ från familjen som har bråkats denna morgon.
Nu undrar jag vilken sida ni tar i denna frågan!

Vi åt pesto-pasta i går kväll och herrn i huset glömde ställa in i kylen och nu har det stått ute under natten.
Han säger – Det är okej att äta.
Jag säger – NEEEEEJ. Släng skiten.

Vad skulle ni gjort?
(Obs. Vi har inte bråkat så det flyger glas och bitch slaps över pastan, hehe..)

Advertisements

44 thoughts on “Morgonbråk

 1. Jag är på din sida, hade inte ätit det och hade inte gett det till mina barn heller. Men vill mannen äta det så varsågod, honom hade jag inte stoppat ;).

 2. Alltså jag hade ätit det om det inte vore för att det är jul snart. Varit sjuk en jul men inte pga matförgiftning utan pga äckelmagsjuka. Jag är ganska extrem till skillnad från människorna i min närhet som kastar det mesta när det gått ut. Typ. Aldrig blivit sjuk hemma pga det. 🙂
  Så ja ingen hjälp alls men eftersom det snart är jul så skippa.. hade det varit en vanlig vecka så kör på.

  • Andrew är inte heller så pjåkig om det inte är mat som MÅSTE stå i kyl eller om maten står varmt, men nu avböjde även han tillslut 😉

 3. Om det inte är rötmånad så kan man nog äta sådant som stått framme. Lukta på det, luktar det illa så släng. Annars ät.

 4. Det är såå störande när något glöms framme! Speciellt då man räknat med att äta det nästa dag. Men kasta, man kan juninte njuta o tycka det är gott om man har obehag för det.

 5. Haha! Jag är ändå imponerad över att ni tänker på magsjuka. Min spontana tanke är bara “äckligt”, oavsettom maten är okej att äta eller ej. Haha. Så mitt svar blir alltså: kata!

 6. Inte äta! Jag gjorde fisksoppa igår till middag, idag tänkte jag äta resterna till lunch men min sambo hade SLÄNGT det som var kvar av soppan ca 3-4 dl!!!!

 7. Jag hade låtit honom äta den och gjort ngt annat till mig och kidsen!
  Min man kan typ äta vad som helst medan jag blir dålig direkt – tror han är mer van att äta kassa saker än vad jag är 🙂

 8. Jag tyckte att jag var “matliberal” men brevid din man är jag en ammis! Jag skulle kasta utan att blinka. Helt på din sida! Två timmar ute, maxmaxmax, sedan ner med maten i soporna.

 9. Jag är på din sida. Jag hade ALDRIG någonsin ätit något som stått framme ett dygn. Jag är mega paranoid när det gäller mat som gått ut eller mat som stått framme över en natt! Jag är rätt så försiktig då jag inte vill spy jag avskyr att spy!

 10. Jag hade också slängt, det gör jag alltid när vi glömmer maten framme.
  Jag tror dock att i de allra flesta fall så går maten att äta, om det inte är något superkänsligt eller typ högsommar. Det är bara något i mig som tar stopp när det gäller sånt. Kan INTE äta mat som stått framme!
  En familj jag är bekant med lämar alltid resterna framme och äter av dagen efter. Helt galet enligt min mening!

 11. Hm, jag är nog på bådas sida. Jag själv skulle kanske kunna äta det om det såg och luktade okej. Jag är inte så kinkig. Däremot tycker jag att det är en sån grej som man måste få välja själv. Skulle aldrig tvinga i min sambo den maten även om jag kunde äta den.

 12. Beror på 1) hur varmt ni har det inne i huset pch 2) om pastan var vegetarisk 😉 om det inte är varmt om nätterna och pastan är vegotarisk så skulle jag absolut ge den till min man att äta nästa dag!
  Inga problem 😉 jag och barnen föredrar dock att vara friska..hehehe..

  Sen vill jag ju helst inte att maken blir alltföööör sjuk så hade det varit kött i och/eller varmt så hade jag nog inte låtit honom äta heller 😉

 13. Oj. Efter att ha läst kommentarsfältet blir jag orolig och känner att även vuxna människor och inte bara mellanstadieelever borde hänga på http://slangintematen.se/ hahahha.

  Jag skulle, som vissa nämnt: lukta, smaka. . . . . . . att slänga direkt efter 2h utanför kylen eller dagen efter bäst-före-datum är bara…hmmm..idiotiskt? Ja, såvida man inte bor i tropiskt klimat kanske och saknar insektsnät i köksfönster?

  (Nej, lukta och smaka….och nu har jag ändå bott i sydöstra Kina).

  • Idiotiskt vet jag inte om jag vill kalla det, haha. Jag brukar inte vara så himla pjåkig, men efter en hel natt ute på köksbänken så blir jag skeptisk 😉

 14. Jag hade nog käkat de:) sålänge de inte va typ skaldjur i. Och kanskd inte om de va världens rötmånad. Men är de bara pasta med pesto och inget animaliskt så så hade jag allt käkat de;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s