Vilken städa-bort-julen-typ är du?

Nu är julen över för detta året och här kommer ett litet test för vilken städa-bort-jule-typ du är –

 1. Du älskar julen! Julen är livet och nu när den är över vill du NJUUUUTA av färger, glitter, ljus och härligheter så länge det går. Tänk om man kunde ha tomtar, julgran och juleljus hela året!?Allt får givetvis stanna till 20-dag knut då julen dansas ut ordentligt, men det gör ont i magen att omsorgsfullt packa ner julkrubban och stora fina tomtarna.
 2. Du sitter i läsande stund och suckar och skruvar på dig för du vet vad som komma skall. Julen ska förr eller senare städas bort och det är ett projekt som kan liknas med ett Marathonlopp. Du kommer dra på städningen ända fram till midsommar och hoppas att någon annan snart tröttnar och plockar bort något. Och julen kommer ju tillbaka om ett litet år igen!?
 3. ÅNGEST! Julen är så härlig och mysig och nu är den över? Som att något tagit slut. Allt känns så tomt och trist. Allt ska nu städas bort och det ger dig en klump i magen. Lite pö om pö åker en tomte ner i flyttkartong och en liten känsla av lättnad inger sig när granen äntligen åkt ut. Men innan allt är bortstädat är det som ett moln av ångest som bara hänger över dig.
 4. Städa bort julen?! Har inte alla redan gjort det? Det gjorde du givetvis dagen efter jul och nu ser du glatt framåt på ljusare tider och ett nytt år!

Vilken är ni?
Jag är definitivt nummer 4, hehe.

PUSS vänner!

Advertisements

19 thoughts on “Vilken städa-bort-julen-typ är du?

 1. Haha! Jag är nummer fyra men det är inte min man :). Så vi kompromissar. Men han har liksom ingen koll så jag smusslar undan lite då och då. Efter nyår ryker det mesta.

 2. Ligger i skrivandets stund och tittar på julpyntet och funderar på om jag ska orka börja med att ta bort det nu eller om det får vänta tills imorrn 25/12 tänkte jag nästan börja men fick annat att göra så nummer 4 är jag nog då

 3. Jag är absolut nr 4! Ännu värre blev jag efter att yngsta sonen föddes 2/1. Vill liksom inte ha en julsak då eftersom det är hans födelsedag *intalar mig själv att det låter logiskt* och förvandlas till Grinchen så fort barnen somnat på julaftonskvällen.
  Min man hade gärna haft julen året runt och blir lika sur varje gång jag suckar och tittar snett på hans tomtar…!

 4. Nr 4. Innan jag fick barn åkte julen bort på juldagen / annandagen. Nu håller jag mig till nyårsdagen då barnen älskar att ha allt kvar. Däremot sätter jag upp allt förutom granen till 1;advent. Granen sätts upp så fort sonen fyllt år (4dec).

 5. Men what??!! Julen är väl för 17 inte slut än? Vad hände med trettonhelgen, är det ingen som firar den längre? Tycker ärligt talat det är rätt sjukt och en del av den här tidens knäppa hetsmentalitet att man klär granen typ första advent och städar bort skiten den 25… Ta det lugnt för fasen. Våren är låååååååångt borta (i alla fall i Sverige) och man kan väl leva i det nu som faktiskt är och ha kvar lite av det ljus och glitter som man behöver så här års.

  • Jag tycker inte det är hetsmentalitet, haha. Mer att man slipper gå runt och rota i julsaker om man inte vill utan “får” städa bort om man mår bra av det 😉

  • Take it easy! Om man tycker att en sådan sak är sjuk, kanske man måste skaffa sig lite perspektiv…
   Ljus kan man väl ha ändå utan att det behöver vara julrelaterat. Låt folk ha det som de vill i sitt hem utan att säga att det är sjukt eller någon slags hets.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s