Titta här då!

Men titta här vad jag fått göra! 😀

Om ni gillar artikeln får ni givetvis gärna dela den ❤
jennybenny

Advertisements

24 thoughts on “Titta här då!

 1. Håller med till 1000%. Nu har jag själv barn som äter det mesta, men långt ifrån allt. Det smakar (oftast) på maten och kan sedan komma “tycker inte om”. Då tar jag fram något som jag vet barnet tycker om, kan va macka, potatisbullar, broccoli eller nått som mättar den hungriga magen.

  När jag jobbat på förskola har jag dock varit med om att barnen endast får macka om de äter upp maten. Blir så jävla arg på sånt. Bättre 1-2 mackor å mjölk än inget. Vem orkar springa 20varv runt huset utan mat? Och vem kan sova hungrig? När urs på sanna dumma mat-regler. Barn lär sig olika saker i sin egen takt.

 2. Har själv inga barn men håller med dig till fullo! Kanske för att jag var ett sånt barn själv när jag var yngre. Älskar att testa ny mat och finns flera saker jag lärt mig att äta på senare dagar samtidigt att jag fortfarande har svårt för en del.. Men so what känner jag. Man får ofta en del kommentarer att jag fortfarande inte lärt mig äta rätt. Men va som är rätt för dig kanske inte är rätt för mig. Jag får ändå i mig det jag behöver. Alla är ju olika. Stå på dig! Jag kan säga att jag är så tacksam för vad min mamma gjorde för mig när jag växte upp. Vissa tyckte säkert hon daltade med mig men jag är så glad att hon såg mig för den jag var. Kör ditt eget race! Det kommer inte dina barn lida för.

  • Jag åt INGENTING när jag växte upp och nu äter jag typ ALLT. Är praktexempel på väldigt hälsosam människa med stor aptit på nyttigt och konstiga konsistenser. Jag behövde bara tid! Så glad att ni är många som håller med mig ❤

 3. Vad kul, heja dig! Har inga barn själv men tycker att vad du skriver låter vettigt. Fattar verkligen inte hur det kan vara så svårt att förstå att alla gör sitt bästa i sina liv, varesig det gäller barnuppfostran, förhållanden, mat, träning etc.

 4. Applåder!! Himla bra sagt! Sen påverkas även barnet av de himlande ögonen och ifrågasättandet. Visst, jag var äldre (skolåldern) när jag typ inte tyckte om nåt, men oj vad jag fått höra :(.

 5. Nu har jag barn som äter det mesta och som vill prova allt (sääääkert för att jag är en såååå bra mamma- haha!) men alltså- vem lägger sig i hur andra uppfostrar sina barn?!

  Jag var ett barn som pt allt men som åt så jäkla sakta- och jag minns detta ständiga tjat om att jag skulle skynda mig! Minns fortf hur jobbigt det var!
  Dessutom minns jag en gång när min dagmamma tvingade mig att sitta kvar och äta upp trots att en annan unga hällt 3liter ketchup på min mat, fick sitta där i 2 timmar innan mamma kom för att hämta mig och räddade mig!

  Jag tror att alla föräldrar känner sina egna barn och kan sköta dem själva- och ja, så länge de äter ngt alls så får man vara nöjd! Det är ju extremt sällan ngn vuxen endast äter tex smörgåsar…förutom min kusin, hon äter fortfarande bara typ smörgåsar men hon överlever faktiskt på smörgåsar även som vuxen 🙂

  Kram och grattis till artikeln (väldigt fin bild på dig och barnen!)

 6. Klockrent skrivet. Jag har också haft ett matkrångligt barn och gud så trött man blir på alla kommentarer om att det “daltas” och “barn äter när de är hungriga” eller att “de inte kommer svälta ihjäl” eller annat trams. Nej, klart han inte svälter ihjäl, men kanske har jag också lite högra ambitioner med mitt föräldraskap än ren överlevnad?

  Vi gick till dietist och barnläkare för att hålla koll på sonens vikt och där var det verkligen inga sådana kommentarer, utan de sa i stället just som du: ge barnet det hen gillar, se till att det är trevligt att äta, inget tvång och ingen press. Vi fick recept på vällingliknande näringsdrycker, som sonen älskade, det har räddat oss massvis med gånger.

  Så det är ju lustigt att förståsigpåarna framhärdar med sina “sluta-dalta”-metoder, när alla barnläkare och barndietister säger motsatsen.

  • HATAR “sluta dalta” och “barn äter när de är hungriga”! Alla barn äter inte när de är hungriga!!! Gahh.. blir tokig. Så glad att du fick proffs-hjälp och att du lyssnade på ditt barn ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s