Kåvepenin – Jag HATAR dig

Vilken otroligt sugig dag. Vill slänga den i soporna.
Har pungat ut en äcklig summa pengar för att få barnens öron kikade i, fått hostmedicin utskrivet som smakar så starkt att den inte ens går att lura i barnen utan att dom kräks upp den och sedan ska vi inte ens tala om KÅVEPENIN!??
Vem i helvete är det som har tagit fram den sjukt äckliga produkten??
HUR FÅR MAN ETT BARN ATT ÄTA SKITEN?
Det smakar så vidrigt att det borde inte vara lagligt??
Herregud alltså..
Vi fick testa både tabletter och flytande men det är ju pest eller kolera.. Har blandat med ca ALLT ät och drickbart, mutat med godis, glass, kinderägg, leksaker – INGET funkar.
I USA får man bubblegum-antibiotika som smakar GOTT.
Varför finns det inte här!?

Nä i morgon blir en bättre dag! Vi ska sticka iväg en sväng på morgonen och göra en kul “utflykt” och på kvällen ska vi äta gott. Mys mys mys!Photo on 1-16-16 at 12.13 PM #2

Photo on 1-16-16 at 12.14 PM

Advertisements

16 thoughts on “Kåvepenin – Jag HATAR dig

 1. Vi har iofs bara behövt antibiotika en enda gång hittills (barnen är 4 och 2 år) så det kanske beror vilken det är men här smakar den också godis! Och det gör barn panadol också 🙂 Minns dock hur hemskt kåvepenin var från att jag var liten, och det är ju ett bra tag sedan nu… Hoppas i alla fall att barnen nu blir friska!

 2. Usch, vad trist. Håller med om Kåvepenin, vidrigt. “Tur i oturen” (om man får säga så) så är min dotter allergisk mot det så vi får en annan antibiotika när hon är sjuk och den tycker hon till och med smakar gott! Fattar inte varför de ens skriver ut Kåvepenin till så små barn, det är ju nästan omöjligt att få i dem det. Hoppas dina små mår bättre snart!

 3. Stackare, det är aldrig roligt när barnen är sjuka. Speciellt inte när man är den enda föräldern närvarande. Jag håller dock inte med om att den svenska sjukvården är släpande, den står sig snarare väldigt högt i jämförelse med andra länder. Bara en sån sak som att alla läkemedel till barn är gratis! Här smaksätts också läkemedel, just Kåvepenin har dessvärre en smak som tränger igenom alla typer av festliga smaksättningar. Har du testat tablettform? Att krossa och blanda i sylt?
  Hoppas på bättring!
  http://www.barnakuten.nu/tips-och-trix/hur-ska-jag-fa-i-barnet-medicin/

  • Allt jag hört hemifrån om svensk sjukvård de senaste åtta åren eller så är att den allteftersom blivit sämre! Gratis medicin till barn är givetvis fantastiskt men när det är svårt att få träffa läkare och vården därefter är svår att få behandling från, då spelar gratis medicin inte fullt så stor roll..

 4. Min dotter har inga problem med kåvepenin. Haha fast det var kämpigt första gångerna men nu tar hon “sprutan” själv och dricker upp. Tror det finns en mening med att medicin inte ska smaka gott egentligen. För att barnen inte ska se de som typ godis utan att det faktiskt är medicin som man endast tar när man är sjuk. Så de liksom inte går och tar av det om de skulle råka vara framme eller så. Jag tror till och med en läkare förklarade de för mig en gång. 🙂

  • Yes man har tagit bort många “barn-smaker” från det svenska utbudet, gjordes nog för en siådär 25 år sedan, tex den välkända halonsmakande barnalbylen, precis av den orsaken du nämner.

  • Fast det är ju vansinnigt! Typiskt svensk nanny-state. Det är väl föräldrarnas ansvar att se till att medicinen är utom räckhåll. Att den smakar så illa att barn sedan inte tar det är ju fullständigt ologiskt – på vilket sätt hjälper det barnet?

   • Absolut att det är vårdnadshavarnas ansvar. Men jag vet också att jag träffat barn på BVC som i tidig ålder (3, 4, 5 år) som sagt de har ont i huvudet etc men egentligen inte haft det men tyckt det smakat godis.mgodis får de kanske lördagar men medicin är ju inte reserverat till en speciell dag. Detta är självklart inte jättevanligt (-: Oftare handlar det nog om att apoteken ej har det i lager på samma sätt då volymerna som säljs är mindre

 5. Usch, vad jag tycker synd om er! Hoppas på snabbt tillfrisknande så ni känner att resan inte “tas över” av sjukdom! Kämpa! ❤️

 6. Fy vad trist att barnen ska behövs vara sjuka på semester och att det dessutom tagit så lång tid för er att få hjälp 😦

  I London där jag bor har vi tillgång till läkare dygnet runt, min äldsta har haft öroninflammation två gånger och båda gångerna har det kommit på natten. Då har vi en sådan “out of hours doctor” som man ringer o får tid hos direkt, speciellt för små barn! Låter helt galet att vänta med antibiotika tills trumhinnan spricker??? Man kan ju få problem med hörseln om det händer!

 7. Det är som någon skrev ovan att smaken i kåvepenin och deras motsvarigheter är svår att dölja. Dock är det att föredra då “bubblegum”-antibiotika är bredare i sitt spektrum och slår ut onödigt många bakterier, dvs med risk för resistensutveckling. Det finns en anledning att Sverige tillhör de bästa länderna i världen när det gäller resistenta bakterier. Till skillnad från USA där det är alltför enkelt att få utskrivet antibiotika i onödan.
  Kämpa på med kåvepeninet. Det är bäst!

 8. Jag kommer ihåg när jag själv bodde i nashville 1995 och hade blivit sjuk och medicinen jag fick kan jag fortfarande komma ihåg än idag. Det var en jättestor rosa tablett som jag inte kunde svälja hel och jag kommer ihåg att mina föräldrar försökte blanda ner i yoghurten och allt nöjligt dom kom på men det gick verkligen inte att få ner för smaken var vidervärdig så fick väl som tur var något annat till slut 🙂 Tur att det gått framåt med barn medicin i staterna 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s