Ni hittar mig på Metros startsida!

Tjolahopp!
Jag har inte så mycket att skriva om denna dagen för samtliga i detta hushåll är sjuka, förutom barnen.
Nu är barnen friska och vi som ska ta hand om dom risiga.
Såååå trist.
Men något som är kul är att jag finns på Metros förstasida just nu.
Har skrivit en debatt-artikel om att “BARA vara hemma-mamma”.
Har läst lite kommentarer på Facebook och känner mig lite besviken över hur människor läser det dom vill läsa utan att försöka förstå vad jag vill ha sagt.
Ps. JAG ÄLSKAR MINA BARN OCH MITT LIV, haha.

Nu ska jag äta resten av paketet chokladkrossglass (VARFÖR har dom inte chokladkross i USA??) och läsa bloggar.
jennybenny Metro

Advertisements

11 thoughts on “Ni hittar mig på Metros startsida!

 1. Ja, det känndes som att de missuppfatta din poäng.
  Du sa ju inte någonstans att det är mkt jobbigare att vara hemma med sina barn än att jobba, utan din poäng var ju att om en är hemma med sina barn så är det också ett jobb.
  Vilket jag håller med om!
  Dessutom så är din mans inkomst din inkomst med, för om du inte skulle vara hemma med dina barn så hade han aldrig kunna göra det han gjorde.
  (Dessutom Jenny, vet vi ju som läser din blogg att du inte bara är hemma, du jobbar ju faktiskt också!!)
  Krya på er!

 2. Älskar artikeln! i princip alla i min närhet tycker det är skönt att gå tillbaka till jobbet efter föräldraledighet för de blir som semester.. Så konstigt man inte kan se att de som är hemma gör ett fantastisk jobb. Fast tror det har att göra med att det har ändrat sig i Sverige och att om man är hemma så är man bakåtsträvare/har hamnat i en kvinnofälla.. men åh vad jag önskar jag fick hamna i den “kvinnofällan”, nyligen börjat jobba igen, men vill inget hellre än att vara hemma på heltid i några år iaf. Jag tycker det är värt alla ärenden/städning/matlagning osv med barn, så länge jg får vara med dem, men därmed inte sagt att det inte är fruktansvärt slitigt!!

 3. Folk är så tröttsamma när de läser in vad de vill läsa..
  Dels är betalt jobb det ändå som verkar vara värt något men i vissa fall så kan den ena föräldern inte vara i just det betalda arbetet utan den andra förälderns fullständig ansvar till vardags för barnen. Så föräldern som är hemma möjliggör arbete och är på så vis den som också ser till att få in pengar till familjen. Man gör ett jättejobb som hemmaförälder och det är 24/7.

  Sedan finns det ju ett annat läger som skammar mammor som arbetar för mycket. Jag kommer börja arbeta om 12 månader (efter massa är av studier och äldsta är då 5 och yngsta 2) men har hittills fått otaliga kommentarer att jag får ju “se till” att skaffa deltidsarbete. För tanken att min man får ändra om hur han har arbetat tidigare är tydligen helt vansinnigt. Det kan jag inte begära av honom. Tydligen är det irrelevant att han och jag är överens om det. Suck.

  Vet egentligen inte vad jag vill ha sagt men som kvinna så undervärderas man vare sig man stannar hemma med barnen på heltid och drar nästan hela lasset där, då är man “bara” mamma, eller om man väljer att börja jobba för då prioriterar man inte barnen tillräckligt..

 4. Jag antar att folk säger “bara mamma” för att de flesta gör allt det där du skriver om men även har ett jobb?
  Däremot behöver man ju inte göra “lika mkt mammajobb” om man har ett annat jobb också men vissa delar kommer man ju inte ifrån trots att man jobbar… Huvudsaken är ju att alla hittar sitt sätt att leva som passar familjen!

  PS, Jag gissar att det är Metro du ska börja blogga hos? 🙂

 5. Tyvarr kommer kommentarerna fran manniskor som lever annorlunda. Hade du borjat jobbat nar du fick August, sa hade du troligtvis tjanat mindre an det skulle kostat med dagis, du skulle ha 10-15 semesterdagar, inget barnbidrag, ingen vabb, ingen mojlighet att jobba 75%, inga foraldradagar. Du gjorde varldens smartaste val. Att kalla ditt liv ett “lyxproblem” blir helt fel, du har offrat mycket for att ta hand om dina barn. Tycker det ar tufft att du nu borjat jobba mycket och samtidigt har dem pa heltid, men maste vara svart att dina jobb mest publiceras i Sverige dar fa kommer forsta din situation (samtidigt spannande debatter). Som min mamma sager, varfor ar det finare att leva pa staten an sin man (sin egen familj)? Vi ar fodda samma ar och jag kommer nar vi far barn antingen fa ge upp min karriar och lon, eller ha barnen pa dagis 50+ timmar i veckan, finns ingen mellanting. Go you!

 6. Jag tycker att artikeln är bra. Läste lite kommentarer på fb och de verkar som att de som hade haft chans att vara hemma skulle vara det, men ändå fortsätter de att nedvärdera de människor som är hemma med barn. Jag tror på riktigt att det är den svenska avundsjukan som spökar, det sticker i folks ögon att du har den möjlighet som de så gärna vill ha. Kram på dig ❤

 7. En massa kärlek från en annan svensk hemmamamma som många gånger har fått höra från sina arbetande vänner hur de älskar att åka till jobbet så de får vila från familjelivet 🙂

 8. TACK det behövde jag läsa idag!! ❤ Ibland dras man med och känner själv att man "bara" är hemma med barnen, fast man egentligen tycker att det är det viktigaste man kan göra. Kram!

 9. Sim många skriver, som mamma/kvinna får man kritik vilken livsstil man än har. Jobbar du heltid är inte det bra, du ska ju som mamma absolut inte jobba mer än 76% herregud!!! Jobbar du inte alls är inte det bra heller. My god. Orka (som mina barn skulle sagt).
  Alla som har barn vet vilket slit det är, den som säger ngt annat ljuger. Word.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s