Lite tankar kring elaka kommentarer

Tack för fina ord ang. min debatt-artikel i Metro!
Ni läser den här eller på ett uppslag i en metro-tidning idag.

Jag har givetvis fått en hel hög kommentarer (På Metros FB) som “att skaffa barn är ett val”, “Patetiska människa”, “Det är INTE ett jobb, om du hade varit anställd och fått betalt hade det varit ett jobb, du är BARA mamma”, “Det verkar som du behöver bekräftelse från din man”.. och sådär fortsätter det.

Nummer ett. Att skaffa barn är det bästa som hänt mig och jag ÄLSKAR min vardag. Men. Den är också jävligt slitig.
Då kontrar människor med kommentarer som att “tänk att ha alla dina uppgifter OCH jobba 40 timmar”.
Som om att jag sagt att andra människor inte sliter och jobbar på? Som om jag sagt att jag gör MER än någon annan?
Nope. Det har jag aldrig gjort. Ni läser allihop mellan raderna och skriver elaka (!!) onödiga saker.
MEN! Det jag däremot vill säga är, att när man är två som heltidsjobbar, så har man ofta barnen på förskola eller liknande och det har man ofta inte om man är en “hemma-förälder” och då blir man automatiskt den som “ska” lära, pyssla, leka, underhålla. Säger inte att det är en hemsk uppgift jag hatar, men att det är en stor uppgift!

Summa summarum – Jag gör INTE mer än andra och förtjänar ingen speciell medalj för arbetsinsats och har aldrig antytt på det. Jag älskar mitt liv och min vardag och den är 100% självvald. MEN! Jag tycker att hemma-föräldrar förtjänar mer respekt för dom drar ett jäkla lass!
Thats it. Punkt.
Fattar att jag “bjuder in till debatt” och att alla ska få säga sitt, men det finns väl trevliga sätt och jävligt onödiga sätt?
Önskar härmed alla som är sådär hemskt otrevliga och slänger sig med skällsord diarré hela dagen.jennybenny metro Hej från poserande Jenny på hotell-toalett

Advertisements

9 thoughts on “Lite tankar kring elaka kommentarer

 1. Håller helt med. Hemmafruar/hemmamammor har nog aldrig fått den uppskattning som allt deras jobb förtjänar. Du och alla andra gör ett fantastiskt jobb❤️

 2. Jag tror att det är avundsjuka rakt igenom. Jag har både varit “hemmamamma” en period och nu är jag “jobbmamma” och att vara hemmamamma är minst sju gånger så jobbigt som att vara jobbmamma!
  Och förresten är du inte hemmamamma, du jobbar ju även om du gör det hemifrån.

 3. Hej! En nyfiken fråga: tror du att du hade varit hemmamamma om ni hade bott i Sverige? Har inte läst din blogg så länge så du har kanske redan svarat på detta.

 4. Ja men exakt!
  Om man jobbar/pluggar “slipper” man ju egentligen underhålla barnen (på vardagar)- det var exakt så jag menade!

  Och jag tycker alla föräldrar förtjänar respekt, oavsett om de är hemma med kidsen eller jobbar så är det slitigt med barn men det innebär ju inte att man ångrar barnen- finns väl ingen förälder som inte tycker det är slitigt ibland?! Isf ljuger den garanterat!

  Tråkigt med elaka kommentarer!
  Strunt i dem- Du vet ju själv hur bra du är! 🙂

 5. Alla tänker nog olika kring det här men jag tycker det är slitigare att vara hemma med barnen nu när vi bor här i USA än när jag jobbade i Sverige och lämnade barnen på förskolan. För ärligt talat när alla är på skola, jobb och så vidare smutsas inte hemmet ner på samma sätt, lika mycket mat behöver inte göras (i alla fall inte i Sverige där barnen får mat på förskola och skola). Och precis som du skriver har man ett större ansvar för barnens inlärning. Sen är det givetvis fantastiskt att få så mycket tid med sina barn. På jobbet fick jag gå på toaletten själv, äta min mat i lugn och ro men allt givetvis till bekostnad på att jag inte fick lika mycket tid med mina barn.
  https://tretrollungar.wordpress.com

  • Precis så. Givetvis är det ett pusslande för arbetande föräldrar att få allt att gå ihop. Det är svettigt och jobbigt och tröttande. Framför allt under Sveriges vintrar!!
   Å andra sidan: I Sverige existerar fantastisk förmåner som otroligt billig förskola, vabb (i andra länder är det ju ens egna begränsade sjukdagar som man får ta ut -lycka till att vara sjuk själv) och rätt att gå ned i tid medan barnen är små så har man ändå det OTROLIGT bra. Samtidigt har man givetvis ändå rätt att tycka att det är jobbigt, oavsett. Det finns alltid någon som har det både enklare och svårare än en själv. Vi gör alla vårat bästa liksom..

   Jag tänker iaf att svenskar hemma har nog överlag svårt att ta in en artikel från en utlandssvensk som inte har billig tillgång till förskola, ofta inte familj som både allmänt stöd och som barnvakt när det krisar, minimal eller ingen föräldraledighet, små eller inga möjligheter att gå ned i tid medan barnen är små, ingen vabb.. Osv..

 6. Att säga att vara hemmamamma inte är ett “riktigt” (läs: lika betydelsefullt) jobb är att vara djupt anti-feministisk. Jag gillar inte anti-feminister.

 7. Så trist att man måste vara elak. Visst har alla rätt till en åsikt. Men finns så många olika sätt att säga saker på. Och vuxna människor borde kunna inse hur man pratat/skriver med andra människor.

  Att vara mamma är skit tufft! Man ska kunna säga det utan att behöva snabbt tillägga -men jag älskar ju mina barn! Det är klart man som mamma älskar sina barn. Även om man ofta kan tycka det är skit tufft!
  Jag har varit mammaledig med två barn och det var jobbigt.. Aldrig en paus. Vissa dagar inte ens 10 sekunder till att andas ut. Även om jag har ett hektiskt jobb så kan jag ta flera 10 sekunders pauser då och då.
  Samtida är det också väldigt tufft att jobba 100% och hinna med hemmet och familjen.
  Jag tror att det är lika jobbigt på olika sätt. Men tror nog att det är vanligare att 100% jobbande mammor utanför hemmet får mer kredd än vad mammor som är hemma med sina barn får. Vilket är jättetrist! Alla är lika bra! och vi alla förtjänar väl all pepp och kredd man kan ge.

  Heja mammor OCH pappor som sliter i vardagen med en massa olika saker!

 8. Dessa kommentarer får jag höra ofta. Jag har valt att vara hemma med mina tre barn (5, 3 och 1) och alltså helt valt bort förskola av många anledningar. Jag kommer aldrig få någon respekt eller erkännande för mitt val men vad jag älskar varje dag med mina tjejer. Jag kommer aldrig ångra mig! Du gör ett jättejobb och att vara “hemma-mamma” är det tuffaste och finaste jobb man kan ha. Tack för att du lyfter frågan om “hemma-föräldrar”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s