Manglar någon fortfarande!?

Hjälpte precis till i tvättstugan här hemma hos mamma och pappa och när jag började vika ett lakan så säger mamma “NEJ! Vi måste mangla först”!
Och jag ba – !!???!??!?!?!?!?
MANGLAR FOLK FORTFARANDE??
haha.
Vi stryker inte ens våra kläder om jag ska vara ärlig. Ba torktumlar och viker. (JA vi torktumlar exakt allt utom jeans och cashmere/ull-grejer)
Älskar visserligen hur snyggt och slätt det blir. Och ambitiöst som fan är det. Meeeen… orka?

Är det någon av mina läsare som stryker eller manglar?
Hoppas inte det är för många så jag ser ut som världens latmask.. hehehe…

Advertisements

52 thoughts on “Manglar någon fortfarande!?

 1. jag manglade våra lakan när vi bodde i stan och hade en i tvättstugan. Saknar den som tusan nu när vi bor i hus…. Stryker gör jag allt för sällan. Men när jag gör det blir de skjortor, kökshanddukar, örngott, dukar och gardiner.
  Jag brukar stryka och lyssna på er podd, bästa avkopplingen hehe….

 2. Jag stryker sängkläder! Enbart för att jag inte får plats med dem annars. och kanske för att när jag väl börjat stryka så kan jag inte sluta helt plötsligt – är ju såååå skönt med nystrukna lakan! 😮

 3. HAHA! Skrattade rakt ut när jag läste detta. Vi har en mangel i vår gemensamma tvättstuga och jag har med undrat vem fan som använder den. Jag är precis som dig och torktumlar hela skiten. förutom det som förstörs då såklart. Vid jul använde vi en mangel till att kavla ut pepparkaksdeg istället 😀 Mycket bättre användningsområde enligt mig 😉

 4. Alltså, sen jag träffade min amerikanska man så gör jag precis som dig – torktumlar ALLT (vi strök inte ens skjortan till bröllopet. haha) Utom extremt sköra plagg då. Om mannen hade fått bestämma så hade han blandat exakt alla färger och torktumlat allt, oavsett kvalité.

 5. Stryker gardiner när de ska upp om de e skrynkliga, sen någon skjorta också ibland om de behövs.
  Blir det inte skrynkligt i torktumlare?

 6. Jag stryker nästan allt (inte underkläder). Tycker det ser slarvigt ut med skrynkliga kläder, som att man inte bryr sig liksom.

 7. Stryker inget. Torktumlare endast underkläder/sängkläder/handdukar. Plaggen slätar ju ut sig ändå när man använder dom. Plus att om man stryker innan man lägger in de i garderoben. Blir de inte lite skrynkliga igen då av vikande? Nä meningslöst att stryka enligt mig. 🙂

 8. Hahaha, jag jobbar mycket mot Norge och Danmark och har äntligen lärt mig att när det kommer till “att mangle” något betyder att sakna något. När jag läste din rubrik fattade jag ingenting. Sedan kom jag på det 🙂 🙂 Men för att besvara din fråga – Nej. Manglar definitivt inte och stryker inte heller och älskar att det verkar vara fler i kommentarsfältet som inte gör det heller så man slipper känna sig som världens lataste 🙂

  • hahah nähe?? Det visste jag inte! 😀 Ja jag är också lite avslappnad nu när jag ser att jag inte är latast i världen, hehe

 9. HERREGUD jag avskyr att stryka! Gör det never ever. Jo förresten, gardiner brukar jag stryka 😀 Däremot älskar jag att sova i manglade sängkläder. Jag jobbade på ett tvätteri efter gymnasiet och då tog jag med mina sängkläder och tvättade och manglade dem där. Underbart! Nu däremot? Nej, vi har ingen mangel i vårt hus, haha.

  Lyssnar på senaste podden nu förresten! Älskart!

  • TACK för fina ord om podden! 😀 ❤

   Ja alltså det är säkert 10000 gånger snyggare med manglade och styrkta gardiner och sängkläder etc. Men ORKA?? haha. Man skulle ha en personlig manglare, hahahah

 10. När vi var små (jag är 25 nu) manglade och strök mamma ALLT i huset. Till och med underkläder, strumpor och diskhanddukar manglades (så nödvändigt eftersom de används direkt och blir skrynkliga igen…). Förstår inte hur hon hann eller orkade. Jag stryker aldrig något själv och hemma har mangeln/manglen??? nog dammat igen totalt. Fast jag minns att jag gillade allt mjukt rakt som det blev efter den där hemska maskinen 🙂

  • SAMMA HÄR! 😀
   Visst är det säker en miljon gånger skönare med ny manglat, meeeeen.. orka?!? haha. Precis som du säger 😉

 11. Min man skrattar åt mig när jag stryker något, det är typ mer skrynkligt efter än innan. Så nej, jag stryker ingenting. Det enda han stryker är sina skjortor till jobbet och om jag ska ha någon klänning/tröja oskrynklig om vi ska iväg och se anständiga ut.

 12. Jag brukar mangla mina handdukar och ibland även sängkläder. Jag tycker om den släta känslan! Men det är inget jag “måste” utan ibland är även jag lat och bara torktummlar allt. /23 år

 13. Stryker enbart kläder som måste strykas som typ blusar och skjortor för jobb….en dag snart blir det jobba varje dag…kommer behöva stryka säkert varannan helg…..vilket får mig att bli extremt ledsen!

  Varje gång jag stryker så messar jag dessutom till min mamma att jag HATAR att stryka samt att det är hennes fel att jag hatar att stryka! Hon har nämligen strukit så sällan hon kunnat under min uppväxt och varje gång meddelat att hon avskyr att stryka 😉 dock manglar hon… 😉

  Älskar för övrigt jobbkläder som blir skrynkelfria om de tvättas i “skrynkelfri” tvätt och sedan hängs ut på galje utomhus! Önskar att det stod på tvättlappen så man vet innan man köper 🙂

 14. Hemma hos mina föräldrar finns en mangel som fortfarande används, mest till lakan och handdukar. Så skönt att lägga sig i en säng med nymanglade lakan! I tvättstugan där jag bor finns både mangel och torktumlare, men jag hängtorkar i stort sett all min tvätt ändå. Torktumlar typ underkläder och handdukar nån gång ibland. Tycker det sliter så himla mycket på kläderna. Mangeln har jag inte vågat prova, då den verkar vara från stenåldern typ. 😉 Stryker gardiner och nåt enstaka plagg ibland när/om det behövs.

 15. Åh kära du, så fort jag kommer hem till Sverige, så vill min mamma att jag ska hjälpa henne att mangla lakan…alltså helt allvarligt. Hinner precis packa upp resväskan och så frågar hon. Ha ha ha

 16. OJ!!!! Torktumlar precis allt och är SÅååÅÅåå (som du väl själv skulle beskriva det) miljövänlig.. Hur gick det ihop nu då?? Komplicerad ekvation. Det är lätt att vara rätt när det inte kostar på..

 17. Hej! Alltså så glad att du lyfter det här. Min granne har en mangel i tvättstugan och jag är så avundsjuk! Är dock osäker hur välanvänd den skulle vara under mitt tak. Strykjärnet kommer bara fram till fest :-). Hoppas du har en fin semester här hemma!

 18. Åh, jag stryker ALLT utom underkläder/träningskläder. Jag är uppväxt med att mamma strök allt när jag var liten så jag har lixom fortsatt med de, jag vill ju ha släta kläder 😉 Min man tycker det är väldigt smidigt att jag stryker allt, även åt honom då såklart 😉 Några skjortor i veckan går det åt, haha. Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s