Vi tar det lite lugnt

Idag ska vi ha en slappdag! SÅ SKÖNT.
Detta med att bylsa på barn ytterkläder, ner för 8 trappor, krångla upp låsta dubbeldörrar för att vagnen inte får plats genom en dörr och tillsist äntligen vara utomhus. VILKET PROJEKT!
Och så måste ni göra varje jäkla dag, här i Sverige (eller där det är svinkallt om vintern), för att ta er dit ni ska.
Galenskap, haha. Fy fan så slitigt. Har nu ny förståelse för alla skämt och seriestrippar om svettig förälder på golvet och overallklädda barn.
Och att sedan springa in och ut i värme/kyla så barnen vill ta av sig? hahah, vilket projekt!
Så annorlunda från Nashville där vi har bilen i garaget och kan parkera i ett garage och det finns värme överallt så vi aldrig behöver klä på oss 40 lager även om vi ska ut och springa ärenden.
Man blir visst ganska bekväm snabbt, hehe..

NÄ! Nu ska jag dricka mitt kaffe, jobba en sväng, duscha och ba.. ta det lugnt.
GÖTT!
jennybenny August älskar sin lilla semla-kusin så mycket ❤

Advertisements

14 thoughts on “Vi tar det lite lugnt

 1. Hej Jenny! 🙂 Nu när jag har läst ett par av de inlägg som du har skrivit sedan du anlände i Sverige så slås jag av frågan: finns det nååågonting över huvud taget som du tycker är bättre här än i USA? Får ju bara höra om bristen på läkare som levererar medicin till dörren, bubbelgum-antibiotika och bilanvändande! Är nyfiken på om du tycker att allt är bättre i USA eller om Sverige faktiskt också har en del bra saker? 🙂

  • Haha nä USA är verkligen inte bäst på allt. Lustigt att du känner att jag tycker så ;D Har väl varit jäkligt trött på allt krångel runt att få vård när det kom till barnen och äcklig medicin. Där är USA 100000 steg före känner jag. Plus du får ha i åtanken att jag varit äckligt jetlaggad samt knappt sovit, jobbat hårt, haft sjuka barn och ahh.. då blir man lite sur på allt 😉

   • 100000 steg före för de människorna som har en bra sjukförsäkring* 😉

    Men ja, jag förstår! Stress kan göra att man blir lite sur på allt ;D

  • haha NEJ det är det verkligen inte ;D Men jag känner många som bor här i Karlstad och Stockholm som kämpar på med trappor och ingen hiss etc 🙂

 2. Fast jag känner ingen som bor så som du beskriver att vi “alla” har det här. Vi bor i villa med garage och parkerar fint överallt. Känner tyvärr inte igen mig i den beskrivningen.
  Men det låter onekligen svettigt när ni ska ut

  • hahha nej men jag fattar väl att exakt ALLA inte har det likadant 😉 Känner dock många som bor i storstad i höghus utan hiss som kämpar såhär VARJE dag och nu har jag fått lite mer förståelse för deras svett, hehe

 3. Haha. Bylsa på: ja, det andra känner jag inte igen. Skulle få mer panik på att behöva köra vill överallt. Så glad att slippa det (alltid rädd när jag kör med T i bil, inte för mig själv men för alla andra).

 4. Bor i villa med varmt garage och barnen har lärt sig själva att klä på sig. Inga problem. Låter värre som ni har det att köra bil överallt. Jag har bott i USA och Mexiko och en av anledningarna till att jag inte bor kvar är det där ständiga beroendet av bil och att spendera dagarna åt ärenden. Men saknar servicen och amerikanarnas öppenhet! Trots att de ofta är ganska okunniga om allt utanför USA.

 5. Man kanske inte behöver ta allt du skriver så bokstavligt haha.. Det är väl klart att inte alla bor som Jennys föräldrar men samtidigt bor ju oerhört många i lägenhet, och med eller utan hiss så är det mycket fix med att få på två små barn overaller osv. Det BLIR varmt. Även om man inte ska hoppa direkt in i en bil sedan är det ju sjukt jobbigt att sitta med varma ytterkläder när man kommer in i en varm buss eller tåg. Ska man sedan inte sitta mer än typ 25 minuter så är det ju väldigt lite poäng att börja ta av kläderna!

  Neeej. Känns som att man bara försvarar för försvarandets skull i kommentarerna 😉 vem klagar inte på alla kläder, och varmt och svettigt att komma ut med små barn, om vintern? Det finns givetvis massor med bra saker med Sverige men det blir så roligt hur många automatiskt hamnar i försvarsställning om en utlandssvensk så uttalar ett negativt ord om Sverige 😉

  man får ett annat perspektiv när man flyttat utomlands och kan se både negativa och positiva saker i båda länderna. Jag brukar säga att jag skulle kunna skapa det perfekta landet om jag kunde artificiellt skapa ett nytt land 🙂

  • Lustigt det där med att om jag skriver något lite neg om Sverige så kommer folk i försvar, som att jag HATAR sverige, haha. Men skriver jag skit om USA, så håller alla ba med och hejar på, hahahahah ;D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s