Första dagen!

August första dag gick över förväntan, men mer än så vill jag gärna inte skriva.
Det börjar bli lite lurigt att skriva mer ingående om korvungens känslor och allt som händer i hans liv. På något vis har det börjat kännas.. Fel?
Så även om jag egentligen vill dela med mig, så gör jag inte det.
När något inte känns 100, så tror jag inte det är rätt.
Förstår ni hur jag tänker?

Vi fick en matkasse idag från Hello Fresh och testade precis hamburgermiddagen med blomkål på sidan.
Hörrni. Jag har börjat få avsmak för kött?
Åt halva burgaren, men njöt inget vidare. Har valt att äta nästan helt vegetariskt sedan vi kom hem, vilket är annorlunda från hur jag normalt äter.
Jag är inte den som häver i mig en stor stek varje dag, men inte heller den som aktivt väljer bort kött.
Men nu har något hänt och jag vet inte riktigt vad, men jag tänker återigen lyssna på hur jag känner och fortsätta välja veg.
Vi är ju redan halvvägs genom att aktivt välja bort nästintill alla mejeriprodukter och vi halverar alltid allt kött till maträtter, sååå..
Ahh vi får se vart detta bär hän.
Känns iallafall inte som något dumt beslut vare sig för kropp eller miljö.

Vill hemskt gärna ha tips på exotiska smakrika recept som är veganska! Någon som har tips?
Jag vet att det finns någon bok många köper i Sverige, men den känns inte aktuell att beställa. Skicka gärna länkar dock! Vi älskar ju indiskt, marockanskt, japanskt.. ALLT??? haha.
OBS! Ej krämiga grejer fullt med lök eller röror med massa creme fraiche, hehe.DSC02681
Något härligt man lätt kan göra veganskt är chokladbollar och det älskar detta hushållet!

Advertisements

14 thoughts on “Första dagen!

 1. Det finns en br FB-grupp, tror den heter typ “vad lagar ni för veganmat idag?”. Vi äter inte heller kött mer än någon enstaka gång. Jag älskar grytor på olika linser och bönor, gärna med mathavre eller bovete till. Veganska pannkakor med bär är toppen också 🙂

 2. Vad glad jag blir! För min del känns det tusen gånger bättre i både hjärta och själ att sluta äta djur. Kan tipsa om bloggen javligtgott.se och har du Facebook så gå med i gruppen “vad lagar du för veganmat idag?” Där hittar jag typ all min inspiration!
  Lycka till Jenny! Kan lova att det kommer kännas så mycket bättre att sluta stödja en sådan vidrig industri. Kram

 3. But I could never go vegan av Kirsty Turner är en jättehärlig bok med massa goda recept!! Hett tips är också att följa instagramkonton som postar veganska recept + en massa mänskliga tips om hur det är okej att inte alltid orka laga världens mest komplicerade grejer… Har senaste månaderna förändrat mer och mer av det jag äter till vegansk alternativ och har nog aldrig känt mig så glad och nöjd över det jag äter. Känns mer och mer fel att äta kött – har absolut inte längtat efter malet kött eller kyckling osv. Och för att avrunda denna flummiga kommentar vill jag ge dig ett galet enkelt och gott recept på små kex som jag ofta gör till frukost (och som mättar något galet??):
  1 mosad banan
  ca 1dl havregryn
  hackade nötter
  hackad (vegan)choklad
  kardemumma enligt smak (dvs mängder enligt mig :D)
  Grädda i 175C i ca 10-15 min!

  Man kan stoppa vad som helst in i kexen; dadlar, torkad frukt, russin, mandlar, kokos, ginger paste, honung, sirap… alltså exakt det du vill. Wihoo!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s