American Citizen

Tjolahopp!
Här sitter jag och klurar på att bli American Citizen. Eller. Jag klurar inte så mycket, utan har bestämt mig.
Så nu ska vi reda ut lite detaljer och förhoppningsvis är jag inom ett år en amerikansk medborgare.
Spännande!

Har jag någon bloggläsare som gått igenom processen tro?

Advertisements

24 thoughts on “American Citizen

 1. Hej. Jag trodde du var det, antog att du blev det när ni gifte er. Men det skulle vara jätteintressant om du vill skriva om hur man gör och så, då jag funderat på att flytta, men man måste alltså inte vara medborgare för att bo i USA? Som sagt, det skulle vara intressant att läsa 🙂

 2. Tog tre månader för mig att bli amerikansk medborgare när jag väl startade processen. Hundra gånger enklare än att få eller förnya ett green Card.

  Lycka till

 3. Jag ska gora samma sak! Har kunnat i manga ar, eftersom jag hade green card sa var det inte sa brattom nar vi gifte oss, men det ar dags nu kanns det som.
  Ska vi hoppas pa rostratt i host? 🙂 tva till mot trump? 😉

 4. Jag funderade inte pa saken heller. Det gor saker och ting lattare om vi flyttar och sedan bestammer oss for att flytta tillbaka till USA nagon gang. Sa slipper man ju fornya green card ocksa (jury duty, och rostratten kommer ju med pa kopet). Jag skaffade mitt medborgarskap forra aret. Det tog lite drygt 5 manader fran det att jag skickade in papprena tills jag var pa naturalization ceremonin.

  • Skönt att höra att det var så enkelt för många! Ja den där green card processen är jag såååååå trött på! Har visserligen 5 år kvar på mitt, men känner det är bättre att vara medborgare ändå.

 5. Jag har kollat på pappers arbetet i några år. I år fyllde jag i allt. Nästa år kanske jag skickar in. 😂 Vi får väl se.

 6. Jag är född och uppvuxen i Sverige men har en amerikansk förälder så jag fick dubbelt medborgarskap vid födseln. Jag funderar nästan på att avsäga mig mitt amerikanska medborgarskap eftersom att USA är ett av världens enda två länder som kräver sina medborgare att betala skatt även om de inte bor i landet. Jag har dock aldrig gjort det men det känns jobbigt att ha känslan av att “förr eller senare jagar de kanske mig”. Jag är bara en vanlig svennebanan utan någon förmögenhet på banken så det är ju inte tal om någon skatteflykt på det viset, men trots det tycker jag att det räcker gott och väl att BEHÖVA betala skatt i landet jag bor i. Jag kan absolut tänka mig att bo utomlands senare i livet men mjaaa… vet ärligt inte om jag skulle hamna i USA. Jag älskar kulturen och att åka dit och hälsa på familjen och att vara amerikan är på ett sätt halva min identitet. Men jag har insett på senare år att jag är mer svensk än vad jag tidigare trott… Att bo i ett land där alla får gratis universitet, health care, där feminism, jämställdhet och intersektionalitet är NORMALT och viktigt betyder så himla mycket för mig! Hamnar jag utomlands är jag nog mer pepp på kanske the UK eller Australien (även om de också är lite bakåt på sina sätt) men ja… Hur som helst så gillar jag som svensk/amerikan inte känslan av att “storebror jagar dig”. Jag tror det är en aspekt som folk generellt sett inte tänker på när de tänker på amerikanskt medborgarskap. Men ska man permanent bo i landet är det såklart en annan femma 🙂

  • Ja vi ska bo här permanent 🙂 Med tanke på att jag är gift med en amerikan och mina barn är medborgare och noll planer på att flytta till Sverige, så känns det ganska självklart 🙂

 7. Ska göra det så fort jag kan, fast jag blev precis permanent resident så blir först om tre år. För mig känns det som en självklarhet, men mest för att det är en hel del coola jobb som jag skulle vilja ha, men även för att jag planerar att bo här i resten av livet som det ser ut nu, så varför inte liksom, man får ju ha kvar svenska också så ser ingen nackdel med det 🙂

 8. Va spännande att följa dig på vägen mot amerikansk medborgare. 🙂 Men du har kvar det svenska också va? Har barnen dubbelt eller är det “helamerikanska”?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s