Sponsrat inlägg – SK-II

Om du är kvinna och över 25 år i Kina, kallas du “Sheng Nu” – Leftover woman.
Det anses fult och misslyckat att inte gifta sig ung.
Det hålls “marriage markets” där föräldrar kan gå runt och läsa om okända män som de sedan kan välja att kontakta om de tycker all information passar bra för sin dotter. De tar sig även rätten att besluta om det är en bra match och om ett giftermål bör äga rum. Att respektera sina föräldrar är väldigt viktigt i Kina och att inte gå med på ett giftermål är väldigt fult.

Gör det lika ont i er, som i mig, att fortfarande läsa om detta år 2016?

Denna film från SK-II och deras kampanj #changedestiny – är en pågående global kampanj med syfte att inspirera och uppmuntra kvinnor att ta kontroll och själva bestämma över sitt liv och öde, något som är självklart för oss i Sverige eller USA.
De vill lyfta de kvinnor som vågat stå emot pressen från samhället och föräldrarna, som valt att tro på äkta kärlek och som vill satsa på en karriär.

Att få gifta bort unga kvinnor mot deras vilja är FRUKTANSVÄRT. Ingen ska behöva lova bort sitt liv till någon, där kärlek inte finns.

Titta på videon och sprid den. Det behövs!

/Detta är ett sponsrat inlägg

Advertisements

4 thoughts on “Sponsrat inlägg – SK-II

  1. Det var ett fint budskap, men jag vill bara förtydliga att detta inte gäller ALLA i Kina, som det kan se ut i videon och i din text. Kina är ett otroligt stort land med olika språk, religioner, folkgrupper, socioekonomisk status osv och därför finns det otroligt många olika sätt att leva och kulturer. Detta känner du säkert till, men det känns som det behöver förtydligas för att inte ge en felaktig bild.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s