Kroppshets

Älskade vänner.
Ni som hängt här länge, vet att jag brinner för ämnet kroppshets och att STOPPA skiten.
Nu har Elisabeth skrivit ett otroligt fint inlägg om ämnet som jag tycker ni måste läsa och som ni gärna får dela ❤

Jag arbetar själv på ett inlägg, men det tar lite tid då det fortfarande (TYVÄRR!) är känsligt och svårt att sätta ord på.
Anyways. Tycker det är så viktigt att lyfta inlägg som Elisabeths då kroppshets förstör så hemskt mycket i livet. Förhållanden, vänskap, livsgnista and on and on.

Annars hoppas jag ni har en fin Torsdag! Själv håller jag tummarna att vi ska få hämta upp min nya bil ikväll!IMG_9110

Advertisements

10 thoughts on “Kroppshets

 1. Efter mitt tredje barn så kände jag att jag behöver ta hand om mig själv och min kropp. Äta bättre och röra på mig mer. Jag behöver få en stark och frisk kropp som orkar med det liv jag lever /vill leva. Iom att jag är överviktig så har resultatet även blivit att jag tappat vikt även om det inte är mitt primära mål. Att folk hela tiden påpekar “oj vad du blivit smal” stör mig ngt otroligt. Dels är jag fortfarande överviktig men framförallt eftersom det inte är det jag kämpar för. Och vet du vad, det som stör mig allra mest är när det sägs framöver mina barn (5,5 år, 2år och 9 mån). Jag vill varken att jag eller de ska bli bedömda efter hur våra kroppar ser ut. Jag vill inte att de ska få synen på sig själva att de måste se ut på ett speciellt sätt och inte duger som de är!

 2. Det är fascinerande hur fort svenskan glöms bort och ni utlandssvenskar börjar prata som Anita Ekberg. “Hämta upp bilen..” Hämta upp ur vadå? Havet?

  • Fast “hämta upp” använder jag också. Utan att vara utlandssvensk. Tror det kan vara dialektalt. Sen är det ju inte så konstigt att det språk en talar mest påverkar? Jag menar om en inte lever ihop med en svensk så talar en inte lika mycket svenska.

  • Fascinerande när folk inte inser att när man bor utomlands ovh konstant pratar ett annat språk, oftast mycket mycket oftare än vad man pratar svenska, så påverkas givetvis språket. Det är helt naturligt. Ingen skillnad på när (vissa) svenskar flyttar till en annan del av Sverige och plötsligt snappar upp en ny dialekt. Språköra brukar det ha att göra med..
   Nu kanske du inte alls menade illa men det lät hyfsat otrevligt, tyckte jag iaf.

  • Vilken trist kommentar. Nar man bor utomlands och ar gift med nagon som pratar ett annat sprak sa blir det ibland fel. Kommentara istallet hur duktiga vi ar som pratar 2 (eller fler) sprak sa bra!

  • Det är väl inte så konstigt att man kanske glömmer lite av svenskan då man nästan aldrig pratar eller hör svenska. Det har varit flera situationer då jag inte kommer ihåg vissa ord på saker och ting. Inte alls konstigt tycker jag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s