Nu händer det grejer!

Nu kanske kanske kanske en bil är på G till Nashville och om någon timme vet vi om vi kan plocka upp den idag. HOPPAS!

Fö. är hela familjen ganska sur idag? Barnen är lite off och då vi fick nog och lämnade huset – så blev det värre?? Så nu är vi åter hemma på soffan och gnället bara fortsätter. Det är väl bara “one of those days”.. För mig och särskilt Andrew har det varit en låååååång vecka med mycket som händer, plus lite sömn efter Astrids vakna nätter som sjuk, så vi har liksom inte riktigt tålamod.
Försöker hålla oss lugna och ba andas, men fy vad svårt det är ibland alltså.

Ni som har syskon – När var det som.. “värst”? Vilka åldrar? Tyckte det var ganska rörigt och svårt upp till Astrid var 1 år men sedan blev det enklare då hon kunde gå, äta och allt sånt. Men nu är det som dom båda är inne i en trotsfas (och givetvis olika faser med olika utmaningar pga ålderskillnaden) och även om dom är vänner som oftast och älskar att leka tillsammans – är bråken och det där tjivandet och trotsandet helt GALET energikrävande. Känns som jag håller på att bli dum i huvudet emellanåt för hjärnan ba stänger av. Säg att det blir bättre? IMG_9575
Världens finaste och bästa… Men OJ vilka utmaningar som kommer från denna lilla..

Advertisements

15 thoughts on “Nu händer det grejer!

 1. Syskonbråken blir värre och större med åldern, men även de riktigt bra stunderna blir bättre så det jämnar väl ut sig. Mina är 4 och 6 år och man har liksom lärt sig att inte blanda sig i utan låta de få ha sina fajter. Man får bryta in om det går över styr. 6 åringen har dille på att reta 4 åringen, och det är värre än bråken tycker jag.

  • Jag tog åt mig av din kommentar och la mig inte i lika mycket i helgen (TACK FÖR TIPS!!) och det var ganska intressant att se hur dom reagerade när vi inte kom stormandes och drog isär dom! Jag tror dom fattade lite själva att det inte var så kul då och vi fattade att dom kanske behöver lite mer uppmärksamhet när det bråkas = dom vet att vi kommer till undsättning.

 2. Är rätt skönt att höra att jag inte är ensam om att hålla på att bli galen ;).
  Vi har två pojkar som snart fyller tre och fem. Vissa dagar vill jag bara typ gömma mig under en filt.. Menar nu inte att allt bara blir värre. Alla åldrar har väl sin charm och samtidigt sina utmaningar. Kram till dig!! Imorgon är det säkert mindre gnälligt ❤

 3. Väldigt skönt att läsa, tycker alla runt omkring mig verkar ha syskon som är nära i åker och aldrig är bästa vänner…
  Jag blir helt tokig på tjafs, att den äldre retas och att den yngre inte tar emot fina inviter från den äldre när dom kommer. “ska jag hjälpa dig” “NEEEEEJ du är DUUUM”. Och emellanåt leker dom SÅ fint.

 4. Mina barn är 5 och 7… här har det kivats sedan den lille lärde sig krypa. Ta inte illa upp men varför skriver du “ba” istället för “bara”?

  • Ingen aning! haha. Orkar inte skriva hela ord ibland? Skriver väl lite “talspråk” ganska ofta för jag vill inte vara skriftligt korrekt. Skriver ofta “närå” också 🙂

 5. Alltså! Mina är i precis samma ålder som A och A (plus en snart 3 månaders med lite skavanker som kräver en del). Att jag överlever, eller ska jag säga “att DOM överlever”. Jag blir tokig!! Den minsta, eller snart 2åringen, är så satans tetig och bråkig.
  Hon hittar på skit som jag inte trodde fanns.. Jag kan tycka så synd om storasystern som faktiskt får stå ut med en hel del.. Jag förstår ju att bråken blir värre men ibland vill jag bara stänga dörren och börja om någon annanstans. Ja, så får man känna ibland. Bara man inte gör det 😂

 6. Jag har tre stycken och min äldsta som nu är 9år (har iofs varit en väldigt snäll och enkel unge från start) är sällan inblandad i bråk längre. 7 åringen och 4 åringen bråkar dock om allt, så fort min 4 åring kommer i närheten av 7åringen så skäller hon på honom… Men in emellan så kan dem leka superfint även fast det är rätt sällsynt… Jag går in och bryter när det blir för mycket men enklast är det att låta dem sköta sina egna fighter. Kanske blir det lättare senare men jag tror det beror på hur dem utvecklas. Tack för en bra blogg!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s