Hudläkaren

Idag ska jag till en hudläkare och utvärdera min hemska hy. Efter att ha googlat en himla massa, har jag förstått att jag har “Cystic Acne”. Känns astråkigt och som jag förstår det måste det medicineras ganska länge för att bli av med.
Har jag någon läsare som haft detta tro?
Det känns jäkligt tråkigt att dras med detta, men samtidigt är det ju skönt om jag äntligen får rätt medicin och slipper alla hemska besvär jag haft i.. ett halvår?IMG_9780
Någon påpekade, när jag berättade om min hy, att den ser 1000% fin och härlig ut- men det är den inte kan jag lova. Sånahär hemskt stora grejer får jag i ansiktet och det gör väldigt ont!

Advertisements

17 thoughts on “Hudläkaren

 1. När jag var yngre och åt ppiller fick jag sådär på stora delar av ryggen. Men det försvann när jag slutade med den sorten. Så det kanske kan vara hormonellt orsakat? Kanske något du har under / överproduktion av tex. Hoppas de hittar en lösning, minns att det gjorde väldigt ont.

 2. Jag har, för många år sedan, jag något väldigt snarlikt. Definitivt acne och helt vidrigt plågsamt jobbigt. För mig (vet alltså inte om det var samma) vad det ganska lokalt på ena kinden (ibland båda) och haka/käklinje. Fy vad dåligt jag mådde. Testade ALLT (krämer, mediciner mot acne, antibiotika… name it I tried it) utan någon som helst effekt.
  Tills jag än en slump läste om Yasmin (i Sverige får det endast användas mot acne, i USA är det ppiller också).
  Efter ett halvår av bölder stannade allt av på mindre än en vecka. Inga nya. Efter två – tre veckor var jag helt clear. Sen tog det några månader innan allt bleknat.

  Lider med dig och hoppas att du får hjälp!!!

  • Yasmin får förskrivas som preventvimedel i Sverige också. Dock är det ej lika “säkert” som många andra p-piller och sk “mini-piller” och ofta väljer man andra sorter.

   Jag kan också tipsa om ett annat p-piller (som ej innehåller östrogen), cerazette. Har haft andra hudbesvär som visade sig vara av hormonell karaktär och det blev en milsvidd skillnad!!

   • Shit, varför sa inte min bm att yasmine var mindre säkert? Skumt.. åt den i många år men blev iaf inte gravid.

   • Ok! Ja det här var 10år sen när det precis kommit till Sverige.
    Ska testa Cerazette om jag får besvär igen, har problem med kraftig huvudvärk pga piller, efter att jag fått barn så jag får sluta efter 3 mån med alla jag testat 😦

   • Nu vet jag inte vilken typ av huvudvärk du har men Jag äter just cerazette primärt för min migrän, fungerar super! Inget östrogen i de heller så har man risk för att utveckla proppar så brukar de ändå många ggr fungera bra!

 3. Just en sådan böld har jag också haft. Jag fick ingen “diagnos” för den men jag minns att när den “brast” var det bara massa lymfvätska som kom ur den. Inget var eller så. Den blev tyvärr större innan den brast. Kämpade med den länge hos min underbara hudterapeut men den kom liksom tillbaka ändå. Fick först testa medicin man kan äta mot inflammationer i mjukdelar. Då försvann den men när jag slutade med medicinen kom de tillbaks och det var då den brast till slut. Bläh.
  Stod då på väntelista att träffa en bra hudläkare för just bölden men den försvann juh när jag väl fick tid hos hen..men vi bestämde att jag skulle börja äta medicin ändå – roaccutan, då jag hade tendenser att få dessa varje gång jag tränat och blev svettig om ryggen. *aj aj*. Medicinen tog bort allt. Tyvärr blev jag väldigt torr i huden av medicinen så jag har tyvärr fått en del torrhetslinjer i ansiktet. Innan dess var jag slät som en bäbis med undantag för bölden. Men men i det stora hela så är jag nöjd att jag började med den medicinen för det gjorde juh ont innan. :/

 4. Stackars! Jag har väl typ samma skit att dras med, mitt kommer nån gång ibland men det tar ju månader att bli av med om man inte får medicin! 😦 det gör svinont, hoppas att du blir av med skräpet snabbt o smidigt! 👍

  Kram

 5. Jag brukade få samma sak, från att jag var tonåring tills jag fick barn och sedan slutade det helt. Året innan jag blev gravid hade jag även gått på ansiktsbehandlingar en gång i månaden och de försvann till slut. Jag gick varje månad och köpte tillhörande produkter samt gjorde mini-behandlingar en gång i veckan hemma..

  När jag blev gravid så kom de tillbaka men efter första graviditeten kom de aldrig igen, så jag antar att det är något hormonellt.
  Tilläggas kan ju att jag tog just Yasmin som p piller (som någon annan kommenterade om som en möjlig lösning) och det hjälpte verkligen inte mig.

  De där bölderna är verkligen skitjobbiga och gör SÅ ont. Hoppas du får ordning på det snart!

 6. Jag har en kompis som jag tror har det- dels ser det ju inte så roligt ut, iofs tänker hon nog på det mest själv för jag har varken tänkt på hennes hy eller din men det värsta verkar vara att hon har så himla ont… Usch, hoppas du fick hjälp och även om det är lång medicinering så är det ju ändå ett steg i rätt riktning!
  Kram o trevlig fredag!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s